Наслов:

ИЗВЕДУВАЧКИ ВРВОВИ


Објавено на: 26.07.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12754 | Страна: 10

Програма:
Суита во f-moll и Италијански концерт од Јохан Себастијан Бах, Три интермеца оп. 119 во h-moll, e-moll и C-dur и Рапсодија во Es-dur од Јоханес Брамс и Соната во h-moll бр. 3 оп. 119 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Григорија Соколов - пијано, СССР
Забелешка:
Кон настапот на пијанистот Григорија Соколов, СССР

Клучни зборови:
Григорија Соколов Фредерик Шопен Суита во f-moll Јохан Себастијан Бах Три интермеца оп. 119 во h-moll Јоханес Брамс Соната во h-moll бр. 3 оп. 119 Димитрије Бужаровски Руската Игор Стравински Петрушка Охридско лето Рапсодија во Es-dur Италијански концерт 1982

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат