Наслов:

ПОЕТСКИ СЛОБОДАРСКИ ПОРАКИ


Објавено на: 23.07.1982
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12751 | Страна: 9

Програма:
Ораториум „Срце на слободата“ од Борис Папандопуло
Учесници:
Симфониски оркестар на Загреб; Хор на РТВ Загреб; диригент: Игор Кулериќ
Забелешка:
изведен ораториумот “Срце на слободата“ најново дело на Борис Пападопуло со Загребските симфоничари и хорот на РТВ Загреб

Клучни зборови:
Костадин Костадиновски Хор на РТВ Загреб 1982 Срце на слободата Симфониски оркестар на Загреб Игор Кулериќ Борис Папандопуло Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат