Наслов:

ГОСТИТЕ, СОЛИСТИ ПРЕД СЕ


Издадено на: 21.07.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12749 | Страна: 10

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Ирина Архипова, Владислав Пјавко, Анастасија Димитрова, Димитар Мариновски, Бранимир Стефановиќ, Бранислав Попгеоргиев, Лазе Белевски, Светлана Донковска; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
„Аида“ на Самуиловата тврдина

Клучни зборови:
1982 Аида Александар Лековски Анастасија Димитрова Бранимир Стефановиќ Бранислав Попгеоргиев Владислав Пјавко Димитар Мариновски Димитрије Бужаровски Ирина Архипова Лазе Белевски Охридско лето Светлана Донковска Џузепе Верди

Оригинален извадок: