Наслов:

НА КРАЈОТ – „ИНТЕРНАЦИОНАЛНО“!


Објавено на: 07.06.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5881 | Страна: 9

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Лилјана Молнар-Талаиќ, Златимира Николова-Пухар, Виктор Бушљета, Никола Смочевски; диригент: Јован Шајновиќ
Забелешка:
За последнава „Аида“ на Мајските оперски вечери во Скопје

Клучни зборови:
Виктор Бушљета Никола Смочевски Владо Чучков Џузепе Верди Аида Мајски оперски вечери Јован Шајновиќ 1982 Лилјана Молнар-Талаиќ Златимира Николова-Пухар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат