Наслов:

СО РАЗЛИЧНИ ПРИОДИ


Издадено на: 04.06.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5879 | Страна: 11

Програма:
Опера „Фауст“ од Шарл Гуно
Учесници:
Благовеста Карнобатлова, Стојан Георгиев, Здравко Гаџев. Никола Василев; диригент: Борис Хинчев
Забелешка:
за гостувањето на солистите и диригентот од Софиската опера во Гуноовиот „Фауст“

Клучни зборови:
1982 Благовеста Карнобатлова Борис Хинчев Владо Чучков Здравко Гаџев. Никола Василев Стојан Георгиев Фауст Шарл Гуно

Оригинален извадок: