Наслов:

МЕЃУ ОЧЕКУВАНОТО И ПРИКАЖАНОТО


Објавено на: 26.05.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12693 | Страна: 9

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
Емил Лурашку, Флорин Фаркаш, Елена Дима, Јулија Бучичеа, Бранислав Попгеоргиев, Лидија Митревска; диригент: Константин Петровичи
Забелешка:
Кон настапот на романските солисти и диригентот во операта „Трубадур“

Клучни зборови:
Константин Петровичи 1982 Емил Лурашку Флорин Фаркаш Елена Дима Џузепе Верди Јулија Бучичеа Трубадур Димитрије Бужаровски Мајски оперски вечери Лидија Митревска Бранислав Попгеоргиев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат