Наслов:

УБАВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЈУБИЛЕЈОТ


Издадено на: 18.05.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12685 | Страна: 8

Програма:
Опера „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи
Учесници:
Јоана Лоте-Фот, Сандор Ариш, Димитри Мариновски, Анастазија Низамова-Мухиќ, Милка Ефтимова; диригент: Раинхард Петерсен
Забелешка:
Кон третата претстава на Мајските оперски вечери, изведбата на „Кавалерија Рустикана“ со гостите од Нирнберг

Клучни зборови:
1982 Анастазија Низамова-Мухиќ Димитри Мариновски Димитрије Бужаровски Јоана Лоте-Фот Кавалерија Рустикана Мајски оперски вечери Милка Ефтимова Пјетро Маскањи Раинхард Петерсен Сандор Ариш

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат