Наслов:

БОГАТСТВО ОД НИЈАНСИ


Издадено на: 16.05.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12683 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Фофи Сарандопулу, Димитри Стефани, Андреас Колумбис; диригент: Алекос Симеонидис
Забелешка:
Кон гостувањето во „Травијата“ на солистите од Атинската опера

Клучни зборови:
„Травијата“ 1982 Алекос Симеонидис Андреас Колумбис Димитри Стефани Димитрије Бужаровски Мајски оперски вечери Фофи Сарандопулу Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат