Наслов:

СОЛИСТИТЕ НА НИВО


Објавено на: 12.05.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12679 | Страна: 8

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Анастасија Димитрова, Анастазија Низамова-Мухиќ, Димитри Мариновски, Симеон Гугуловски, Георги Божиков, Бранимир Стефановиќ, Светлана Донковска, Јордан Тодоровски; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
Кон отворањето на Мајските оперски вечери со претставата „Набуко“

Клучни зборови:
Симеон Гугуловски Јордан Тодоровски Бранимир Стефановиќ Џузепе Верди Светлана Донковска Томислав Шопов 1982 Димитрије Бужаровски Георги Божиков Набуко Мајски оперски вечери Анастасија Димитрова Анастазија Низамова-Мухиќ Димитри Мариновски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат