Наслов:

ТРАДИЦИЈАТА И НАСПРОТИ НЕА


Издадено на: 25.04.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12564 | Страна: 10

Програма:
Суита за виолончело и клавир бр. 2 од Ервелуа, Соната за виолончело и клавир во d-moll од Рахмањинов и Елегија од Властимир Николовски; Графика 4, Асонанс 1, Омаж а до мажер, Десет почетоци, Шестгласна тишина, 1, 2, 3, 4, 8 и Фономорфиа 2 од Дубравко Детони.
Учесници:
Душка Тасевска - виолончело; пијано придружба: Тодор Светиев; Дубравко Детони - пијано; Кирил Рибарски - тромбон; Милица Шперовиќ-Рибарски - пијано
Забелешка:
Кон рециталот на Душка Тсевска, виолончело, пијано придружба Тодор Светиев и авторската вечер на композиторот и пијанист Дубравко Детони, Загреб

Клучни зборови:
1982 8 Асонанс 1 Властимир Николовски Графика 4 Десет почетоци Димитрије Бужаровски Дубравко Детони Душка Тасевска Елегија Ервелуа Кирил Рибарски Милица Шперовиќ-Рибарски Омаж а до мажер Рахмањинов Соната за виолончело и клавир во d-moll Суита за виолончело и клавир бр. 2 Тодор Светиев Фономорфиа 2 Шестгласна тишина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат