Наслов:

ГЕРШВИН – ТИПИЧЕН ЗА КОНЦЕРТОТ


Објавено на: 11.04.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12550 | Страна: 10

Програма:
Соната од Пуланк, Интродукција и рондо од Видор, Концертни сола од Рабо и Месажер, Прва рапсодија од Дебиси, Микро соната од Обрадовиќ и Импровизација на тема од „Порги и бес“ од Гершвин.
Учесници:
Миленко Стефановиќ - кларинет; Јасминка Чакар - пијано
Забелешка:
Кон рециталот на кларинетистот Миленко Стефановиќ, пијано придружба Јасминка Чакар. во Салон 19,19

Клучни зборови:
Димитрије Бужаровски 1982 Соната Концертни сола Јасминка Чакар Месажер Дебиси Микро соната Пуланк Импровизација на тема од Порги и бес Миленко Стефановиќ Видор Интродукција и Рондо Прва рапсодија Обрадовиќ Гершвин Рабо

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат