Наслов:

МУЗИКАТА НАСПРОТИ ЗБОРОТ


Објавено на: 31.03.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12539 | Страна: 10

Програма:
Рококо варијации за виолончело и оркестар од Петар Илич Чајковски, Дивертименто „Фериале“ од Мануел Понсе и Симфонијата „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Хозе Гвадалупе Флорес; Ксенија Јанковиќ - виолончело, Србија
Забелешка:
Кон симфонискиот концерт на Македонската филхармонија со диригентот Хозе Гвадалупе Флорес, солист на виолончело Ксенија Јанковиќ

Клучни зборови:
Мануел Понсе Симфонијата Од новиот свет Петар Илич Чајковски Антонин Дворжак Димитрије Бужаровски Рококо варијации Македонска филхармонија Ксенија Јанковиќ 1982 Хозе Гвадалупе Флорес Дивертименто Фериале

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат