Наслов:

ПЕРСПЕКТИВНА ПРЕТСТАВА


Објавено на: 25.03.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5818 | Страна: 11

Програма:
Опера „Фауст“ од Шарл Гуно
Учесници:
Паулос Раптис, Георги Божиков, Милка Ефтимова, Искра Божиновска, Миомир Тасиќ, Анастасија Димитрова; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
за последната реализација на Гуноовиот „Фауст“ на Скопската оперска сцена

Клучни зборови:
Искра Божиновска Анастасија Димитрова Миомир Тасиќ Паулос Раптис Владо Чучков 1982 Томислав Шопов Фауст Шарл Гуно Милка Ефтимова Георги Божиков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат