Наслов:

АКЦЕНТОТ НА ШУМАН


Објавено на: 16.03.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12624 | Страна: 8

Програма:
„Очекување“ од Блаж Арнич, Концерт во B-dur за харфа и гудачи од Георг Фридрих Хендл, Интродукција и Алегро од Морис Равел и Симфонија бр. 4 од Роберт Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ловренц Арнич; Татјана Шопова - харфа
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со диригентот Лоренц Арнич и солистот Татјана Шопова на харфа

Клучни зборови:
Димитрије Бужаровски Симфонија бр. 4 Македонска филхармонија Георг Фридрих Хендл Блаж Арнич Интродукција и алегро Татјана Шопова 1982 Роберт Шуман Ловренц Арнич Очекување Морис Равел Концерт во B-dur за харфа и гудачи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат