Наслов:

РЕДОК И РАСЕН ТАЛЕНТ


Објавено на: 10.03.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5805 | Страна: 13

Програма:
Патетична соната од Лудвиг ван Бетовен, Пеперутки од Роберт Шуман, Прелудиум и фуга во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Варијации во C-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Седум балкански игри од Марко Тајчевиќ.
Учесници:
Марија Стрезова - пијано
Забелешка:
За концертот на Марија Стрезова во Салонот 119,19

Клучни зборови:
Седум балкански игри 1982 Владо Чучков Патетична соната Роберт Шуман Пеперутки Лудвиг ван Бетовен Прелудиум и фуга во d-moll Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Себастијан Бах Марко Тајчевиќ Марија Стрезова Варијации во C-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат