Наслов:

ЕДЕН СМИРЕН ШОПЕН


Издадено на: 24.02.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12604 | Страна: 10

Програма:
Балада бр. 3, Ноктурно во F-dur, Фантазија и емпромпти, 6 валцери и Три мазурки оп. 59 од Шопен, Месечева соната од Бетовен и Варијации во b-moll од Шимановски.
Учесници:
Лидија Грихтоловна - пијано, Полска
Забелешка:
Кон концертот на пијанистката од Полска Лидија Грихтоновна

Клучни зборови:
1982 6 валцери Балада бр. 3 Бетовен Варијации во b-moll Димитрије Бужаровски Лидија Грихтоловна Месечева соната Ноктурно во F-dur Три мазурки оп. 59 Фантазија и емпромпти Шимановски Шопен

Оригинален извадок: