Наслов:

БЕЗ АНГАЖМАН


Објавено на: 14.02.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12594 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Римски карневал“ од Хектор Берлиоз, Концерт во G-dur оп. 58 од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија во d-moll од Цезар Франк.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Миодраг Јаноски; Павица Гвоздиќ - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со диригентот Миодраг Јаноски и пијанистката Павица Гвоздиќ

Клучни зборови:
Павица Гвоздиќ Миодраг Јаноски 1982 Предигра Римски карневал Лудвиг ван Бетовен Концерт во G-dur оп. 58 Димитрије Бужаровски Македонска филхармонија Цезар Франк Хектор Берлиоз Симфонија во d-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат