Наслов:

ИЗНАСИЛЕНА ПРЕМИЕРА


Издадено на: 05.02.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5777 | Страна: 11

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Анастасија Димитрова, Димитри Мариновски, Анастазија Низамова-Мухиќ, Бранимир Стевановиќ, Бранислав Попгеоргиев, Симеон Гугуловски; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
за Аида од Верди на Скопската оперска сцена

Клучни зборови:
1982 Аида Александар Лековски Анастазија Низамова-Мухиќ Анастасија Димитрова Бранимир Стевановиќ Бранислав Попгеоргиев Владо Чучков Димитри Мариновски Симеон Гугуловски Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат