Наслов:

МЕЃУ ТРАДИЦИЈАТА И СОВРЕМЕНОСТА


Објавено на: 31.01.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12578 | Страна: 10

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Анастасија Димитрова, Симеон Гугуловски, Анастазија Низамова-Мухиќ, Светлана Донковска, Бранимир Стефановиќ, Лазе Белевски, Бранислав Попгеоргиев; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
Кон премиерата на „Аида“ на скопската оперска сцена

Клучни зборови:
Аида Димитрије Бужаровски Александар Лековски Анастасија Димитрова Анастазија Низамова-Мухиќ Симеон Гугуловски Бранимир Стефановиќ Светлана Донковска Бранислав Попгеоргиев Лазе Белевски Џузепе Верди 1982

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат