Наслов:

НАСПРОТИ МИТОТ


Издадено на: 27.01.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12574 | Страна: 8

Програма:
Соната бр. 3 од Прокофјев, Концерт во b-moll од Чајковски, Соната оп. 110 од Бетовен и Фантазија оп. 17 од Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; Александра Романиќ - пијано, БиХ
Забелешка:
кон рециталот и настапот со Македонската филхармонија на Александра Романиќ, пијано

Клучни зборови:
1982 Александра Романиќ Бетовен Димитрије Бужаровски Концерт во b-moll Македонска филхармонија Прокофјев Соната бр. 3 Соната оп. 110 Фантазија оп. 17 Чајковски Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат