Наслов:

АНГАЖИРАН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС


Издадено на: 20.01.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5763 | Страна: 7

Програма:
Кончерто гросо оп. 6 бр. 2 од Арканџело Корели, Концерт за виолина и гудачи во a-moll од Јохан Себастијан Бах, Кончертино од Стефан Гајдов и Кончертино за кларинет и гудачи од Душан Радиќ.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Ангел Шурев; солисти: Божидар Братоев, Билјана Гаврилска, Ристо Краповски; Дејан Бравничар - виолина, Словенија; Иван Кочаров - кларинет
Забелешка:
кон концертот на камерниот ансамбл на РТ Скопје под диригентство на Ангел Шурев

Клучни зборови:
1982 Ангел Шурев Арканџело Корели Билјана Гаврилска Божидар Братоев Владо Чучков Дејан Бравничар Душан Радиќ Иван Кочаров Јохан Себастијан Бах Камерен ансамбл на РТС Концерт за виолина и гудачи во a-moll Кончертино Кончертино за кларинет и гудачи Кончерто гросо оп. 6 бр. 2 Ристо Краповски Стефан Гајдов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат