Наслов:

НАДВОР ОД ШАБЛОНИТЕ


Објавено на: 06.12.1981
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12526 | Страна: 10

Програма:
Балет „Тоа е човек“ од Љубомир Бранѓолица
Учесници:
Марин Црвенов, Александар Стојановиќ, Зорица Пуровска, Јагода Сланева, Зоран Велевски, Александар Хаџиманов
Забелешка:
Кон премиерата на балетот „Тоа е човек“ од Љубомир Бранѓолица

Клучни зборови:
Александар Стојановиќ Љубомир Бранѓолица Димитрије Бужаровски Марин Црвенов Јагода Сланева Александар Хаџиманов Зоран Велевски Зорица Пуровска 1981 Тоа е човек

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат