Наслов:

СПРОТИВНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 19.11.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5713 | Страна: 13

Програма:
Концерт за виолина, виолончело и оркестар од Јоханес Брамс, Симфониска поема „Караорман“ од Сотир Голабовски и Прелудиум за оркестар од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Серафим Муратовски; Маја Дешпаљ - виолина; Валтер Дешпаљ - виолончело

Клучни зборови:
1981 Валтер Дешпаљ виолончело и оркестар Владо Чучков Јоханес Брамс Концерт за виолина Маја Дешпаљ Македонска филхармонија Прелудиум за оркестар Серафим Муратовски Симфониска поема Караорман Сотир Голабовски Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат