Наслов:

ДА НЕ БЕА ДЕШПАЉОВЦИ


Издадено на: 17.11.1981
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12509 | Страна: 8

Програма:
Караорман од Сотир Голабовски, Симфониска поема од Франц Лист и Концерт за виолина, виолончело и оркестар од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Маја Дешпаљ - виолина, Хрватска; Валтер Дешпаљ - виолончело, Хрватска
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Фимчо Муратовски, солисти Маја Дешпаљ - виолина и Валдер Дешпаљ - виолончело, од Загреб

Клучни зборови:
1981 Валтер Дешпаљ виолончело и оркестар Димитрије Бужаровски Јоханес Брамс Караорман Концерт за виолина Маја Дешпаљ Македонска филхармонија Симфониска поема Сотир Голабовски Фимчо Муратовски Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат