Наслов:

БЛЕДИ МУЗИЧКИ СООПШТУВАЊА


Издадено на: 26.10.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5694 | Страна: 13

Програма:
Симфониета од Франко ди Лоренцо, Концерт за пијано и оркестар во D-dur од Јозеф Хајдн и Симфонија бр. 7 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Филипо Ѕиганте, Италија; Марија Збеља - пијано, Италија

Клучни зборови:
1981 Владо Чучков Јозеф Хајдн Концерт за пијано и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Марија Збеља Симфониета Симфонија бр. 7 Филипо Ѕиганте Франко ди Лоренцо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат