Наслов:

ВОЗБУДЛИВ ОРКЕСТАР


Издадено на: 18.10.1981
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12479 | Страна: 10

Програма:
Источна фантазија од Милиј Балакирјев, Концерт за виолина и оркестар од Петар Илич Чајковски и Симфонија бр. 2 од Александар Бородин.
Учесници:
Државен оркестар на СССР; диригент: Владимир Вербицки; Валериј Климов - виолина
Забелешка:
Кон настапот на државниот оркестар на СССР, диригент Владимир Вербицки, солист Валериј Климов, виолина

Клучни зборови:
1981 Александар Бородин Валериј Климов Владимир Вербицки Димитрије Бужаровски Државен оркестар на СССР Источна фантазија Концерт за виолина и оркестар Милиј Балакирјев Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат