Наслов:

ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ, А МЛАК АПЛАУЗ


Издадено на: 08.10.1981
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12467 | Страна: 8

Програма:
Увертира „Југословенка“ од Ватрослав Лисински, Концерт за флејта, обоа и оркестар од Доменико Чимароза и Симфонија бр. 9 од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Игор Ѓадров, Хрватска; Киро Божиновски - флејта; Владимир Везенковски - обоа
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со диригентот Игор Ѓадров- Загреб, солисти Киро Божиновски, флејта и Владимир Везенковски, обоа

Клучни зборови:
1981 Ватрослав Лисински Владимир Везенковски Димитрије Бужаровски Доменико Чимароза Игор Џадров Киро Божиновски Концерт за флејта Македонска филхармонија обоа и оркестар Симфонија бр. 9 Увертира Југословенка Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат