Наслов:

РЕТКО МУЗИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 25.08.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5639 | Страна: 11

Програма:
Дивертименто во Es-dur од Јозеф Хајдн, Соната во G-dur од Џокино Росини, Три скици за гудачи од Марин Големинов и Варијации и фуга на тема од Френк Бриџ од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Камерен ансамбл „Софиски солисти“, Бугарија; диригент: Емил Табаков

Клучни зборови:
1981 Бенџамин Бритн Варијации и фуга на тема од Френк Бриџ Владо Чучков Дивертименто во Es-dur Емил Табаков Јозеф Хајдн Камерен ансамбл Софиски солисти Марин Големинов Охридско лето Соната во G-dur Три скици за гудачи Џокино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат