Наслов:

СРЕДБА СО ДВАЈЦА КОНЦЕРТНИ ПРИЈАТЕЛИ


Издадено на: 24.08.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5638 | Страна: 7

Програма:
Соната бр. 12 од Моцарт, Соната оп. 88 бр. 1 од Брамс, дела од Сен-Санс и Чајковски и „Циган“ од Равел; Сонати од Валентини и Менделсон, Шпанска суита од де Фаља и Италијанска суита од Стравински.
Учесници:
Леонид Коган - виолина; Нина Коган - пијано; Андре Навара - виолончело; Ерика Килхер - пијано

Клучни зборови:
1981 Андре Навара Брамс Валентини Владо Чучков Де Фаља Ерика Килхер Италијанска суита Леонид Коган Менделсон Моцарт Нина Коган Равел Сен-Санс Соната Соната бр. 12 Соната оп. 88 бр. 1 Стравински Циган Чајковски Шпанска суита

Оригинален извадок: