Наслов:

ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС


Објавено на: 18.08.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5633 | Страна: 15

Програма:
„Стари танци“ во оркестрација на Властимир Николовски, „Ламенто“ од операта „Аријадна“ од Клаудио Монтеверди и „Мањификат“ од Антонио Вивалди.
Учесници:
Камерен ансамбл „Капела Краковиенсис“, Полска; солисти: Ева Ковалчиќ, Урсула Редих-Васина, Мариола Ковалчик, Хенрих Грихник, Андреј Хиолиски

Клучни зборови:
Ева Ковалчиќ Владо Чучков Урсула Редих-Васина Мариола Ковалчик Антонио Вивалди Хенрих Грихник Властимир Николовски Андреј Хиолиски Клаудио Монтеверди Аријадна Охридско лето Мањификат Ламенто Капела Краковиенсис Стари танци 1981

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат