Наслов:

КАКВО ЧУВСТВУВАЊЕ НА ШОПЕН


Издадено на: 14.08.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5630 | Страна: 9

Програма:
Соната во b-moll, Прелуидум и Полонеза од Фредерик Шопен и Симфониски варијации од Роберт Шуман.
Учесници:
Иво Погорелиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1981 Владо Чучков Иво Погорелиќ Охридско лето Полонеза Прелуидум Роберт Шуман Симфониски варијации Соната во b-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат