Наслов:

ШИРОКА ЕМОТИВНА СКАЛА


Издадено на: 23.07.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5611 | Страна: 15

Програма:
Соната оп. 99 од Јоханес Брамс, Три романси од Роберт Шуман и Соната во A-dur од Цезар Франк.
Учесници:
Даниел Шафран - виолончело, СССР; пијано придружба: Феликс Готлиб

Клучни зборови:
1981 Владо Чучков Даниел Шафран Јоханес Брамс Охридско лето Роберт Шуман Соната во А дур Соната оп. 99 Три романси Феликс Готлиб Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат