Наслов:

ПИЈАНИСТИЧКИ ШОК


Издадено на: 22.07.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5610 | Страна: 13

Програма:
„Посвета на Паганини“ од Фалик, Варијации на Паганиниева тема од Брамс, Шест концертни етиди на тема од Паганини од Шуман и Шест големи етиди според Паганини од Лист.
Учесници:
Николај Петров - пијано, СССР

Клучни зборови:
1981 Брамс Варијации на Паганиниева тема Владо Чучков Лист Николај Петров Охридско лето Посвета на Паганини Фалик Шест големи етиди според Паганини Шест концертни етиди на тема од Паганини Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат