Наслов:

ГЕРШВИНОВА СИМФОНИСКА ВЕЧЕР


Издадено на: 03.07.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12372 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во E-dur, „Американец во Париз“ и „Рапсодија во сино“ од Џорџ Гершвин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Станко Шепиќ, Србија; Валериј Стефановски - пијано
Забелешка:
кон концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Станко Шепиќ од Белград со солистот на пијано Валериј Стефановски

Клучни зборови:
1981 Американец во Париз Валериј Стефановски Концерт за пијано и оркестар во E-dur Македонска филхармонија Милан Фирфов Рапсодија во сино Станко Шепиќ Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат