Наслов:

НЕОБИЧНА ЕНЕРГИЈА


Објавено на: 21.06.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 123360 | Страна: 10

Програма:
Три пиеси од Арканџело Корели, Концерт за флејта и гудачи од Јозеф Хајдн, Кон концертот за пијано и гудачи од Ристо Аврамовски и Дивертименто од Бела Барток.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Антон Нанут, Словенија; Стела Слејанска - пијано; Никола Атанасов - флејта
Забелешка:
кон концертот на Камерниот ансамбл на РТ Скопје под диригентството на Антон Нанут со солистите Стела Слејанска, пијано и Никола Атанасов, флејта

Клучни зборови:
Ристо Аврамовски Камерен ансамбл на РТС Никола Атанасов Стела Слејанска Јане Коџабашија Бела Барток Антон Нанут Јозеф Хајдн 1981 Три пиеси Кон концертот за пијано и гудачи Арканџело Корели Дивертименто Концерт за флејта и гудачи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат