Наслов:

ДИРИГЕНТСКО МАЈСТОРСТВО


Објавено на: 16.06.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12355 | Страна: 8

Програма:
Оро од балетот „Лицитарско срце“ од Крешимир Барановиќ, Концерт за виола и оркестар од Кристијан Бах и Симфонија во C-dur од Жорж Бизе.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Миле Коси - виола, Словенија
Забелешка:
кон концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Оскар Данон

Клучни зборови:
Жорж Бизе Македонска филхармонија Симфонија во C-dur Милан Фирфов Кристијан Бах Концерт за виола и оркестар 1981 Миле Коси Оро од балетот Лицитарско срце Крешимир Барановиќ Оскар Данон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат