Наслов:

НОВО ПОЗНАНСТВО


Издадено на: 02.06.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12341 | Страна: 10

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Димитрие Георге Сара, Адријан Марчу, Елена Бранистеру Василеја, Николае Стан, Анастазија Низамова-Мухиќ, Бранимир Стефановиќ, Јордан Тодоровски, Светлана Донковска; диригент: Петру Ошанитцки, Романија
Забелешка:
кон „Набуко“ од Верди со гостите од Темишвар

Клучни зборови:
1981 Адријан Марчу Анастазија Низамова-Мухиќ Бранимир Стефановиќ Димитрие Георге Сара Елена Бранистеру Василеја Јане Коџабашија Јордан Тодоровски Набуко Николае Стан Петру Ошанитцки Светлана Донковска Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат