Наслов:

ПРИЈАТНА МОЦАРТОВА ВЕЧЕР


Објавено на: 31.05.1981
Автор: Ј. К.
Периодика: Нова Македонија
Број: 12339 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Волшебната флејта“, Концерт за виолина и оркестар во B-dur и Симфонија бр. 41 „Јупитер“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Костадин Кирков - виолина
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија со диригентот Ангел Шурев и солистот на виолина Костадин Кирков

Клучни зборови:
Костадин Кирков Македонска филхармонија Јане Коџабашија Предигра кон операта Волшебната флејта 1981 Концерт за виолина и оркестар во B-dur Симфонија бр. 41 Јупитер Волфганг Амадеус Моцарт Ангел Шурев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат