Наслов:

ОПЕРА СО НАГЛАСЕН АРТИЗАМ


Издадено на: 29.05.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12337 | Страна: 10

Програма:
Опера „Љубовен напиток“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Крунослав Цигој, Мирјана Боханец, Златко Фоглер, Борис Вајда, Гордана Мариќ; диригент: Александар Ковалски, Хрватска
Забелешка:
за гостувањето на оперските уметници од Загреб во операта „Љубовен напиток“ од Доницети на Мајските оперски вечери во Скопје

Клучни зборови:
1981 Александар Ковалски Борис Вајда Гаетано Доницети Гордана Мариќ Златко Фоглер Јане Коџабашија Крунослав Цигој Љубовен напиток Мајски оперски вечери Мирјана Боханец

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат