Наслов:

ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ


Објавено на: 27.05.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12335 | Страна: 8

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Олга Грацељ, Соња Хочевар, Рајко Коритник, Стане Коритник, Иван Санцин, Јака Јераша, Коста Малевски, Бранимир Стефановиќ, Јордан Тодоровски; диригент: Ловренц Анриќ, Словенија
Забелешка:
за гостувањето на Љубљанските оперски уметници во пучиниевите „Боеми“ на Мајските оперски вечери во Скопје

Клучни зборови:
Јака Јераша Соња Хочевар Иван Санцин Рајко Коритник Стане Коритник Јордан Тодоровски Бранимир Стефановиќ Боеми 1981 Џакомо Пучини Олга Грацељ Мајски оперски вечери Ловренц Анриќ Коста Малевски Милан Фирфов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат