Наслов:

ЗАСЛУГИ НА ДИРИГЕНТОТ ТАНРИКУЛУ


Издадено на: 26.05.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12334 | Страна: 10

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Јилдиз Тумбул, Џемалије Кијици, Јашар Есгин, Чемил Сокмен, Чумхур Болер, Шебнем Саригул; диригент: Орхан Танрикулу
Забелешка:
за гостувањето на турските оперски уметници во „Норма“ на Мајските оперски вечери во Скопје

Клучни зборови:
1981 Винченцо Белини Јане Коџабашија Јашар Есгин Јилдиз Тумбул Мајски оперски вечери Норма Орхан Танрикулу Чемил Сокмен Чумхур Болер Џемалије Кијици Шебнем Саригул

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат