Наслов:

БЕЗ ПОГОЛЕМИ ВОЗБУДУВАЊА


Издадено на: 19.05.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12327 | Страна: 10

Програма:
Оперите „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи и „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало.
Учесници:
Радмила Смиљаниќ, Звонимир Крнетиќ, Владета Димитриевиќ, Анастазија Низамова-Мухиќ, Милка Ефтимова, Стојан Стојанов, Душан Поповиќ, Миливој Петровиќ, Горан Глигориќ; диригент: Николај Жличар
Забелешка:
за настапот на Белградските солисти во „Кавалерија Рустикана“ од Маскањи и во „Паљачи“ од Леонкавало

Клучни зборови:
1981 Анастазија Низамова-Мухиќ Владета Димитриевиќ Горан Глигориќ Душан Поповиќ Звонимир Крнетиќ Кавалерија Рустикана Мајски оперски вечери Милан Фирфов Миливој Петровиќ Милка Ефтимова Николај Жличар Паљачи Пјетро Маскањи Радмила Смиљаниќ Руџеро Леонкавало Стојан Стојанов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат