Наслов:

ТИВОК И СКРОМЕН ПОЧЕТОК


Издадено на: 15.05.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12323 | Страна: 10

Програма:
Опера „Кузман Капидан“ од Трајко Прокопиев
Учесници:
Симеон Гугуловски, Милка Ефтимова, Искра Божиновска, Димитри Мариновски, Бранислав Поп Георгиев, Драган Шојлев; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
кон изведбата на „Кузман Капидан“ од Трајко Прокопиев

Клучни зборови:
1981 Бранислав Поп Георгиев Димитри Мариновски Драган Шојлев Искра Божиновска Јане Коџабашија Кузман Капидан Милка Ефтимова Симеон Гугуловски Томислав Шопов Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат