Наслов:

КОГА ВИОЛИНАТА ЌЕ ЗАПЕЕ


Објавено на: 08.04.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12288 | Страна: 8

Програма:
„Пицикато полка“, „Кајзер валцер“ и „На убавиот син Дунав“ од Јохан Штраус; Предигра „Титус“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина и оркестар оп. 47 од Јан Сибелиус и Симфонија 79 на Благој Цанев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Игор Политковски - виолина, СССР
Забелешка:
за двата концерти на Македонската филхармонија на Скопските музички поедиуми

Клучни зборови:
Симфонија 79 Волфганг Амадеус Моцарт Пицикато полка Јан Сибелиус 1981 Јохан Штраус Кајзер валцер Фимчо Муратовски Концерт за виолина и оркестар оп. 47 Македонска филхармонија Благој Цанев На убавиот син Дунав Игор Политковски Предигра Титус Јане Коџабашија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат