Наслов:

ЧИСТО И ХОМОГЕНО

кон концертот на македонскиот камерен оркестар, диригент фимчо муратовски, солисти милка ефтимова и ратка димитрова

Објавено на: 29.03.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12278 | Страна: 10

Програма:
Симфонија во G-dur, „Стабат матер“ и „Четири годишни времиња“ од Антонио Вивалди.
Учесници:
Македонски камерен оркестар; диригент: Фимчо Муратовски; Милка Ефтимова - алт; Ратка Димитрова - виолина
Забелешка:
кон концертот на Македонскиот камерен оркестар под диригентство на Фимчо Муратовски со солистите Милка Ефтимов, алт и Ратка Димитровска, виолина

Клучни зборови:
Стабат матер Симфонија во G-dur Четири годишни времиња Јане Коџабашија 1981 Македонски камерен оркестар Антонио Вивалди Фимчо Муратовски Ратка Димитрова Милка Ефтимова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат