Наслов:

ВИСТИНСКИ ДОЛОВЕН ЧАЈКОВСКИ

кон концертот на македонската филхармонија, диригентот вероника дударова и солистот на виолина благоја димчевски

Издадено на: 15.03.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12284 | Страна: 10

Програма:
Виолински концерт во D-dur оп. 35 и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вероника Дударова, СССР; Благоја Димчевски

Клучни зборови:
1981 Благоја Димчевски Вероника Дударова Виолински концерт во D-dur оп. 35 Македонска филхармонија Милан Фирфов Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат