Наслов:

ДВЕ ПРИВЛЕЧНИ МУЗИЧКИ СРЕДБИ

за рециталите на кларинетистот борис танасков и на виолинското дуо гаврислка - братоев

Издадено на: 14.03.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12283 | Страна: 7

Програма:
Два концертни става од Штамиц, Фантастични пиеси од Шуман, Концертна етида од Боца, Четири минијатури од Брун, Минијатурна поема од Танасков, Сонатина од Санкан и Дваесет варијации на народна тема од Бужаровски; Соната во c-moll од Бојс, Златна соната од Персл, Црковна соната бр. 5 од Корели, Соната во G-dur од Телеман и Пет црковни сонати од Моцарт.
Учесници:
Борис Танасков - кларинет; Лилјана Иванова - пијано; Виолинско дуо Гаврилска-Братоев; придружба на електрични оргули: Фред Дошек, Хрватска
Забелешка:
За лециталите на кларинетистот Борис Танасков и на виолинското дуо Гаврилска - Братоев во Салон 19,19 во Скопје

Клучни зборови:
1981 Бојс Борис Танасков Боца Брун Бужаровски Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Два концертни става Дваесет варијации на народна тема Златна соната Јане Коџабашија Концертна етида Корели Лилјана Иванова Минијатурна поема Моцарт Персл Пет црковни сонати Санкан Соната во c-moll Соната во G-dur Сонатина Телеман Фантастични пиеси Фред Дошек Црковна соната бр. 5 Четири минијатури Штамиц Шуман

Оригинален извадок: