Наслов:

БЛАГОРОДНИ МУЗИЧКИ КАЖУВАЊА

за концертот на билјана гаврилска, божидар братоев на виолини и фред дошек на оргули

Издадено на: 13.03.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5500 | Страна: 11

Програма:
Сонати од Бојс, Персл, Порели, Телеман и Моцарт.
Учесници:
Билјана Гаврилска - виолина; Божидар Братоев - виолина; Фред Дошек - оргули

Клучни зборови:
1981 Билјана Гаврилска Божидар Братоев Бојс Владо Чучков Моцарт Персл Порели Соната Телеман Фред Дошек

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат