Наслов:

НЕСОМНЕН УСПЕХ

за концертот на кларинетистот борис танасков

Издадено на: 10.03.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5497 | Страна: 14

Програма:
Дела од Штамиц, Шуман (Три фантастични пиеси), Боца, Брун (Четири минијатури), Танасков, Санкан, Бужаровски (Дваесет варијации).
Учесници:
Борис Танасков - кларинет; пијано придружба: Лилјана Иванова

Клучни зборови:
1981 Борис Танасков Боца Брун Бужаровски Владо Чучков Дваесет варијации Лилјана Иванова Санкан Танасков Три фантастични пиеси Четири минијатури Штамиц Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат