Наслов:

ПОТВРДЕНИ И ОСВЕДОЧЕНИ ВРЕДНОСТИ

за концертот на македонската филхармонија со диригентот антон колар и фаготистот божидар тумпеј

Издадено на: 08.03.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12257 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Егмонд“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за фагот и оркестар бр. 2 во B-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија бр. 4 во c-moll од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антон Колар, Србија; Божидар Тумпеј - фагот, Србија
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија со диригентот Антон Колар и фаготистот Божидар Тумпеј, двајцата од Белград, во Домот на младите „25 мај“ во Скопје

Клучни зборови:
1981 Антон Колар Божидар Тумпеј Волфганг Амадеус Моцарт Јане Коџабашија Концерт за фагот и оркестар бр. 2 во B-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Предигра Егмонд Симфонија бр. 4 во c-moll Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат